Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

ÇETİN EMEÇ’İ SAYGIYLA ANIYORUZ

7 Mart 1990 günü uğradığı silahlı saldırı sonucu aramızdan ayrılan gazeteci Çetin Emeç’i ölümünün 33’ncü yılında saygı ve özlemle anıyoruz. 

Dürüst ve objektif habercilik anlayışı ile çalıştığı döneme ışık tutan usta gazeteci Çetin Emeç, 33 yıl önce ülkemizde demokrasinin, toplumsal barışın, özgür basının düşmanı olan karanlık güçler tarafından alçakça katledildi.  

Henüz 55 yaşında iken kalemine kurşun sıkılan Emeç’in gerçek faillerinin ve azmettirenlerin halen sırrını koruduğunu belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi şunları söyledi: “Atatürk ilkelerine bağlılığı, laik ve demokratik düşünceden taviz vermeyen duruşuyla Türk basınının sembol isimlerinden biri haline gelen Çetin Emeç, yaşamı boyunca Türk basınının gelişmesi için çaba harcadı. Çetin Emeç’in ve onun gibi halkın haber alma özgürlüğü adına yaşamlarını yitiren bütün basın şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.”