Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

UĞUR MUMCU’YU ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ANLATTI

Karabağlar Belediyesi tarafından İzmir Gazeteciler Cemiyeti, ADD Karabağlar Şubesi ve Eğit-Der İzmir Şubesi katkılarıyla düzenlenen “Uğur Mumcu’nun İzinde Bugün” başlıklı söyleşide, Cumhuriyet Gazetesi yazarları Orhan Bursalı ve Işık Kansu, Mumcu’yu anlattı. 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Aradan 30 yıl geçtiği halde bugün Uğur Mumcu gazeteciliğine ve cesaretine dönebilir miyiz? diye soruyoruz. Mumcu gazeteciliğine sahip çıkmak demokrasiye sahip çıkmaktır” dedi.
Etkinliğin açılış konuşmasının gerçekleştiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uğur Mumcu’nun dürüstlük ve demokrasinin sembolü olduğunu vurguladı. Mumcu’nun ömrü boyunca karanlıklara ışık tutmak için yazdığını, mücadele verdiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Yazdıklarından rahatsız olanlar, ona kin güdenler bu katliamı yaptılar. Zannettiler ki bedenini ortadan kaldırınca düşünceleri de ortadan kalkacak ya da unutulacak. Ancak halkımız tarih boyunca kendisi için mücadele eden insanları bağrına basmıştır. Mumcu da halkın bağrında yerini almıştır” dedi.
Başkan Selvitopu, “Sivil Kuvayi Milliyeci” olarak tanımladığı Mumcu’yu rahmet, minnet ve saygıyla anarak, tüm katılımcılara teşekkür etti.

ARAŞTIRMACI GAZETECİLİĞE DÖNMELİYİZ

Daha sonra gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü yapan İGC Başkanı Gappi, Mumcu’nun katledilmesinin Türkiye’nin kaderini değiştirdiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Araştırmacı gazeteciliğin neresindeyiz. Günümüzde dünyanın en zor yapılan mesleklerin başında tarafsız gazetecilik geliyor. Özgür gazeteciliğin özgür birey demek olduğunu, onurlu yaşamak için önce özgür olmak gerektiğini unutmadan mücadeleye devam edeceğiz. Uğur Mumcu’nun gövdesini ortaya koyduğu bağımsız gazetecilik misyonunu, günün ekonomik şartlarında nereye kadar yerine getirebiliyoruz. İlkeli, Atatürk Devrimlerine gönülden bağlı, dürüst, yurtsever gazeteciler yetiştireceğiz.
Tüm faili meçhul cinayetlerle yaşamdan kopartılan Türkiye’nin en önemli kalemlerine, mücadelesinin bedelini bedeniyle ödeyen düşün insanlarımıza, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun anısı önünde söz veriyoruz.”
Dilek Gappi, böyle anlamlı bir etkinlik için Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na ve ekibine teşekkür etti.
Aynı zamanda Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri olan gazeteci yazar Işık Kansu, Mumcu’nun “Rabıta” kitabından alıntılar yaparak, onun on yıllar öncesinden bugünleri gördüğünü söyledi.  Kansu, “Ta o günlerde yazdıklarına bakınca Uğur Mumcu neden öldü? Sorusunun cevabı daha net anlaşılıyor. Mumcu bugünlerin hazırlanması için öldü. Ancak bizler onu unutturmayacağız” dedi.
Orhan Bursalı da, seven ya da sevmeyen herkesin Mumcu’nun yazılarını her gün yakından izlediğini belirterek, “Yazılarıyla gündem yaratan bir bakışı, yorumu, değerlendirmesi, çözümü olurdu. En büyük iz sürücü konumdaydı Mumcu. 30 yıl oldu, hala onu konuşuyor ve anıyoruz. Öylesine yüreklerde taht kurmuş ki bir türlü silemiyorlar” dedi.
Etkinliğin sonunda Başkan Selvitopu konuşmacılara teşekkür ederek, doğa dostu sertifika ve Karabağlar’daki mobilya ustalarının el işçiliğiyle yaptıkları sandıklardan verdi.