Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
İletişim +90 232 463 3215
 

UĞUR MUMCU KARABAĞLAR’DA ANILDI

Türkiye’nin yetiştirdiği en cesur kalemlerden biri olan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 30. Yıldönümü’nde Karabağlar’da adını taşıyan parkta anıldı. Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, Mumcu'nun on yıllar öncesinden yazdıklarıyla bugünlere ışık tuttuğunu ve toplumu uyardığını vurguladı.
“30. Adalet ve Demokrasi Haftası” kapsamında Karabağlar Belediyesi tarafından Uğur Mumcu için düzenlenen ilk tören, Üçyol Uğur Mumcu Parkı'ndaki anıtı önünde yapıldı. 

Anma törenine, Karabağlar Belediye Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) yöneticileri, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda yurttaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Yıldır, Mumcu'nun yaşamı boyunca gerçekleri araştırarak karanlığa ışık tutmaya çabaladığını vurguladı. Mumcu'yu öldürerek ülkeyi istikrarsızlaştırmak isteyenlerin amacına ulaşamadığına dikkat çeken Yıldır, “Halk, Mumcu'ya sahip çıktı. Ölümünün üzerinden 30 yıl geçse bile, o sevenlerinin kalbinde yaşamaya devam ediyor. Cumhuriyet sevdalısı Mumcu'yu unutmayacak, unutturmayacağız” dedi.
İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen de Mumcu'nun on yıllar öncesinden yazdıklarıyla bugünlere ışık tuttuğunu ve toplumu uyardığını hatırlattı. Gökmen, “Uğur Mumcu kimsenin değinmediği konulara değinen, bugün hala tartıştığımız pek çok şeyi ilk kez yazan gazetecidir.  Öldüğü güne kadar yolsuzlukların, haksızlıkların ortaya çıkarılması için yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti. Onun ve onun gibi bu uğurda canını veren basın şehitlerimizi unutmayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, Uğur Mumcu için açılan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı, anıtına kırmızı karanfiller bıraktı.
Anma etkinlikleri kapsamında 25 Ocak Çarşamba Günü (yarın), ‘Uğur Mumcu'nun İzinde Bugün’ başlıklı söyleşi, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek. Saat 16.00'da başlayacak ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi'nin moderatörlüğünü yapacağı söyleşide, gazeteci-yazarlar Orhan Bursalı ve Işık Kansu, Mumcu'yu anlatacak.